5 dejstev, ki vam lahko pomagajo pri izbiri notranjega senčila

5 dejstev, ki vam lahko pomagajo pri izbiri notranjega senčila

Niste prepričani, s katerimi senčili bi opremili vaš dom? Kaj bi bilo najbolj primerno za vaše okno in prostor? Za vas smo pripravili 5 najpogostejših vprašanj naših strank glede notranjega senčenja. V skupino notranjih senčil sodijo: plise zavese, notranji roloji, panelne in lamelne zavese ter notranje žaluzije. Upamo, da vam bodo odgovori v pomoč pri odločitvi.

S KAKŠNIM NAMENOM KUPUJETE NOTRANJE SENČILO?

Kaj je glavni namen vašega senčila?

  • v prostoru je vroče in potrebujete senco?
  • Se vam blešči v ekran televizorja ali računalnika?
  • Želite, da se podnevi ali zvečer ne vidi v prostor?
  • Potrebujete zatemnitev za podaljšan jutranji spanec ali dnevni počitek otrok?
  • Želite dekorativen element v prostoru?

Spodnja preglednica prikazuje, koliko je posamezno notranje senčila ustrezno za zgornje namene:

ESTETIKA

Pri estetiki imamo različne okuse, zato bo presoja, katero notranje senčilo vam je lepše, odvisna od vas. Drži pa, da je izbira barv in materialov različno široka. Plise zavese, notranji roloji in panelne zavese so v osnovi namenjene senčenju in dekoraciji hkrati. Zato imate na izbiro tudi 200 ali več različnih platen. Platna za plise zavese, notranje roloje in panelne zavese so različnih prosojnosti, tekstur in vzorcev. Pri notranjih žaluzijah, ki so prvenstveno namenjene senčenju in ne toliko dekoraciji, pa je nabor barv omejen na nekaj deset.

Lamelne zavese omogočajo barvno kombiniranje trakov, s čimer jih na enostaven način popestrite. Platno notranjih rolojev pa je idelano za tiskanje vaših poljubnih motivov. Zakaj si ne bi privoščili unikata.

ODPIRANJE

Pri strankah je zelo priljubljeno razpiranje od spodaj navzgor, saj je nadvse praktično: steklo zastrete na spodnjem delu, zgoraj pa imate prost pogled na okolico, pri čemer vaša intima ni prav nič ogrožena. Če je tudi vam ljuba taka rešitev, izberite plise zavese.

Katera senčila pa so primerna za balkonska vrata, ki jih večkrat odpirate? Plise zavese in notranje žaluzije so montirane ob steklu na okenskem krilu. Ko balkonska vrata odprete, vas senčilo ne ovira, ker je na okenskem krilu. Notranji rolo je običajno nameščen izven okenske odprtine (kot so npr. klasične zavese). Zato ga morate dvigniti, da lahko odprete vrata. Ta manever je enostavnejši pri lamelni in panelni zavesi, ki se odpirata v smeri levo – desno in jih je za prehod dovolj samo delno odstreti.

Kako zasenčiti okna nepravilnih oblik: Za določene oblike trikotniških in polkrožnih oken so izvedljive plise zavese in notranje žaluzije. Plise zavese navadno omogočajo, da se v celoti zložijo; notranje žaluzije pa v nepravilnem delu ostajajo fiksne in je možen samo obrat lamel.

ČIŠČENJE

Naš nasvet je: izberite senčilo, ki vam je všeč. Če boste imeli z njim veselje, boste potrpeli tudi s čiščenjem. Se strinjate?

Če se ne strinjate, je dobra novice ta, da so platna za plise, lamelne in panelne zavese ter roloje antistatično obdelana in ne privlačijo nečistoč. Nekajkrat na leto jih lahko presesate ali obrišete s suho ali vlažno krpo. Plise zavese pa lahko za generalno čiščenje (lahko samo na vsakih nekaj let) v celoti tudi namočite in operete v blagi milnici (razen zatemnilnih).

Za čiščenje lamelnih in plise zavese se lahko poslužite tudi čistilnih servisov, ki čiščenje opravljajo po posebnem postopku. Kemično čiščenje ni dovoljeno.

PRORAČUN

Ne glede na to, ali imate manjši proračun za hitro rešitev ali večji proračun za kompletno obnovo doma, imamo na voljo veliko izbire, ki ustrezajo vsem proračunom. Če bi notranja senčila razporedili v lestvico po ceni, bi bil vrstni red od najcenejšega dalje naslednji: notranja žaluzija – lamelna zavese – plise zavese – notranji rolo – panelna zavesa.

Upamo, da smo vas opremili s potrebnimi informacijami. Zdaj je čas, da skočimo na izbiro senčila.

PLISE ZAVESE 


Plise zavese v slovenskih domovih postajajo čedalje bolj popularne, saj nudijo dekorativen izgled, enostavno vzdrževanje in veliko izbiro platen glede na vase želje. Ne glede na to, ali potrebujete prostor zasenčiti, prilagoditi svetlobo v njem ali ga do neke mere tudi zaščititi pred vročino, se za vas najde ustrezno platno.

Plise zavese so izredno prilagodljive, zato jih izdelamo tudi za okna nepravilnih oblik. V večini primerov se lahko v celoti zložijo. So tudi idealna rešitev za senčenje strešnih oken.

V naši spletni trgovini lahko s pomočjo konfiguratorja pregledate celoten izbor naših platen in si sami ustvarite vaše želeno plise senčilo.

NOTRANJI ROLO

Če želite sodobno senčilo čistega videza, ki ga je hkrati tudi enostavno vzdrževati, bo prava izbira notranji rolo. Vzdrževanje notranjih rolojev je enostavno, saj so platna antistatično obdelana in zato ne privlačijo nečistoč. Lahko jih enostavno prebrišemo z vlažno krpo. Naša ponudba obsega klasične notranje roloje s prosojnimi, polprosojnimi ali zatemnilnimi platni ter DUO roloje z dvojno trakasto tkanino. Praktičen je tudi laparo rolo z vodili, ki se montira kar na okenski okvir.

LAMELNE ZAVESE

Želite elegantno zasenčiti večjo površino z veliko okni in vrati? Morda bo za vas prava izbira lamelne zavese. Te so enostavno in praktično senčilo primerno tako za stanovanjske, kot tudi poslovne prostore. Možno je tudi kombinirati več različnih barv trakov v eni zavesi in ustvariti prav unikatno senčilo. Posebnost so tudi screen trakovi, ki so posebej učinkoviti pri preprečevanju bleščanja zaslonov in ohranjanju zdrave delovne svetlobe.

NOTRANJE ŽALUZIJE

Če iščete notranje senčilo, ki vam bo nudilo dobro regulacijo svetlobe v prostoru ter ugodno razmerje med ceno in kvaliteto, so tu še klasično notranje senčilo, ki ga najverjetneje že vsak pozna – notranje žaluzije. Izdelane so iz kvalitetnih aluminijastih lamel in profilov, nudijo dobro odpornost na vlago, izbirate pa lahko med več kot 30 barvami in vzorci lamel.

Ponujamo dve različni izvedbi - klasično in VENUS. Venus je priljubljena med našimi kupci zaradi upravljanja z verižico: z njo žaluzijo dvigamo in spuščamo ter obračamo naklon lamel. Verižica je krožna in se pri zlaganju žaluzije ne podaljšuje. Notranje žaluzije so primerne tudi za okna nepravilnih oblik (okrogla, trikotna ali trapez), pri čemer je dvigovanje in spuščanje omejeno.

Želite pridobiti ponudbo tudi za vaše notranje senčilo? Izpolnite spodnji obrazec in v nekaj dneh vam bomo poslali informativno ponudbo!

Izpolnite spodnje podatke in oddajte vaše povpraševanje.

Polja označena z * so obvezna!


Izberite datoteko ...
DEKOR SENČILA d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
Strinjam se, da lahko Dekor senčila d.o.o., kot upravljalec spletnega mesta obdeluje zgoraj vnsene podatke, da bi ugotovil moje zanimanje za izdelke, storitve in druge rešitve omenjenega podjetja ter me glede njih kontaktira po elektronski pošti ali telefonu. Preberite več v Pravilnik o zasebnosti

Nazaj na seznam

Dekor senčila d.o.o. Ljubljana

Dekor senčila d.o.o. Ljubljana
Razstavni salon in proizvodnja
Pod Hruševco 17
1360 Vrhnika

Tel.: 01/755 47 88
Gsm: 051/633 740
E-pošta: info@dekor-sencila.si