Komarniki so trajnostna in zdrava zaščita 

Komarniki so trajna zaščita pred mrčesom in vam bodo prihranili marsikatero neprespano noč. Vas zanima, kater komarnik izbrati?

Komarniki

Hiter, enostaven in varen nakup iz udobja vašega doma.

V spletnem konfiguratorju rolo komarnikov si lahko oblikujete rolo komarnik po meri. Ob zaključku naročila si lahko ogledate končno ceno rolo komarnika in naročilo oddate kar preko spleta!

Spletna trgovina

Kako izbrati komarnik in koliko vas bo izbira stala?

Komarnik je dolgoročna naložba v vaše zdravje, dobro počutje in miren spanec. Ker izdelujemo več tipov komarnikov, smo za vas pripravili vodič, ki vam bo pomagal izbrati najustreznejši komarnik za vaš dom ali poslovni prostor. 

V članku boste izvedeli:

 • prednosti različnih tipov komarnikov,
 • kako izbrati ustrezen komarnik,
 • okvirno ceno komarnika.

Preberite si več

razlicne-vrste-komarnikov-za-okna-in-vrata

mrezice-za-komarnike-se-razlikujejo-po-barvi-in-gostoti-tkanih-steklenih-vlaken

Vrste mrežic za komarnike

Večina mrežic za komarnike je izdelana iz visokokakovostnih steklenih vlaken, ki se v mrazu in vročini ne krčijo oz. raztezajo, zato komarnikom nenadne vremenske spremembe ne škodijo in zagotavljajo dolgo življensko dobo.

Za večino vrst komarnikov lahko izbirate med tremi vrstami mrežic:

 • klasična antracit mrežica
 • manj vidna črna mrežica
 • antialergijska mrežica

Zakaj je komarnik nepogrešljiv dodatek v vašemu domu?

 • Komarniki so trajna zaščita pred mrčesom. Izdelani so iz vzdržljive mreže iz steklenih vlaken, ki je odporna na vremenske razmere. 
 • Ohranjajo vaše zdravje in okolje, saj v boju proti mrčesu ni potrebno uporabljati dragih kemičnih pripravkov. 
 • Prostor je zaščiten, a ostaja zračen. 
 • Vzdrževanje je enostavno. Mrežo po končani sezoni obrišete z vlažno krpo in zložite.


plise-komarnik-zapira-panoramsko-steno-na-terasi-in-se-odpira-na-sredini

plise-komarnik-je-razstavljen-na-balkonu-salona-sencil-na-vrhniki

Obiščite nas v našem salonu senčil in si komarnike oglejte v živo

Vse vrste komarnikov imamo tudi razstavljene v našem salonu senčil na Vrhniki, kjer jih boste imeli priložnost preizkusiti in se posvetovati glede najustreznejše izbire.

Odgovorili vam bomo na vsa vaša vprašanja in vam svetovali.

Obiščite nas v salonu

Zakaj izbrati naše komarnike?

 • tri v ena: opravimo meritev, komarnike izdelamo in vam jih namestimo
 • vse komarnike izdelujemo po meri, v lastni proizvodnji na Vrhniki
 • z 2-letno garancijo jamčimo vrhunsko kakovost komarnikov
 • vse za senčenje in zaščito doma na enem mestu: oglejte si našo ponudbo drugih senčil in dodatkov za vaš dom tukaj

FAQ

Kako čistiti komarnike?

Mrežico komarnika lahko presesate z mehko krtačo. Za generalno čiščenje potrebujete še toplo vodo in krpo, s katero komarniško mrežico z notranje strani rahlo obrišete in pustite, da se posuši.

Kateri komarnik izbrati za vrata?

Izbira komarnika za vrata je odvisna od več faktorjev, kot so velikost in vrsta vrat ter kako pogosto skozi njih prehajate. Izbirate lahko med naslednjimi komarniki: plise komarnik, drsni komarnik, samozapiralna komarnik vrata in rolo komarnik.

Za vas smo pripravili Vodič Dekor senčila: "Kako izbrati komarnik?", ki vam bo v pomoč pri izbiri ustreznega komarnika za vrata.

Preberite si več

Kateri komarnik izbrati za okno?

Pri izbiri komarnika za okna se lahko odločate med dvema tipoma: rolo komarnikom in fiksnim komarnikom. Pri tem je pomembno, da se vprašate:

 • Ali želite imeti dostop do zunanjosti?
 • Imate na okenski polici rože, ki jih zalivate z notranje strani?
 • Pogosto zračite posteljnino na oknu?

Preberite si več

Na oknih že imam zunanja senčila. Kateri komarnik lahko izberem?

Glede na vrsto senčila in prostor, ki je na voljo, vam ponudimo ustrezno vrsto komarnika. V primeru, da ste ob vgradnji že predvideli potrebo po komarnikih in imajo zunanja senčila dovolj prostora za vgradnjo komarnikov, lahko izbirate med vrsto različnimi komarniki.

Fiksni komarnik je primeren za vgradnjo na katerokoli okno/vrata, kjer zunanja senčila so že vgrajena . Okvir komarnika se pritrdi z zatiči direktno na okenski profil in tako ne potrebuje dodatne globine. Za izbiro drugih komarnikov je potrebena ocena prostora in izbira ustreznega komarnika. 

Ali je komarnik možno popraviti?

Prednost naših komarnikov je tudi to, da na dolgi rok zagotavljamo dobavljivost rezervnih delov in nudimo možnost servisa. V večini primerov gre za zamenjavo komarniške mrežice, ki jo poškodujejo hišni ljubljenčki ali otroci.

Za oceno stroška servisa komarnika nam pošljite povpraševanje z opisom težave, sliko in vašimi kontaktnimi podatki na brigita@dekor-sencila.si.

Ali mraz škodi komarnikom?

Naši komarniki so narejeni iz materialov, odpornih na vse vremenske razmere. Ker je mrežica izdelana iz visokokakovostnih steklenih vlaken, ki se v mrazu in vročini ne krčijo oz. raztezajo, komarnikom zimske vremenske spremembe ne bodo škodile.

Kako pripraviti komarnike na zimo?

Ob koncu sezone je priporočljivo, da komarnike očistite in tako pripravite na novo sezono. V zimskem času je določene komarnike tudi smiselno pospraviti, saj tako v zimskih mesecih v prostor spustite več svetlobe. Pri tem se postopek pospravljanja razlikuje glede na vrsto komarnika.

Preberite si več

Ali je mogoče izdelati tudi komarnike za okna nepravilnih oblik?

Lahko izdelamo fiksne komarnike za trikotna in trapezoidna okna. Za izdelavo ponudbe nam pošljite fotografijo in dimenzije stranic okna. 


Oddajte povpraševanje

Izpolnite spodnje podatke in oddajte vaše povpraševanje.

Polja označena z * so obvezna!


Izberite datoteko ...
DEKOR SENČILA d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
Strinjam se, da lahko Dekor senčila d.o.o., kot upravljalec spletnega mesta obdeluje zgoraj vnsene podatke, da bi ugotovil moje zanimanje za izdelke, storitve in druge rešitve omenjenega podjetja ter me glede njih kontaktira po elektronski pošti ali telefonu. Preberite več v Pravilnik o zasebnosti

Dekor senčila d.o.o. Ljubljana

Dekor senčila d.o.o. Ljubljana
Razstavni salon in proizvodnja
Pod Hruševco 17
1360 Vrhnika

Tel.: 01/755 47 88
Gsm: 051/633 740
E-pošta: info@dekor-sencila.si

Pridobite ponudbo v naši spletni trgovini