Rolo zavese

Rolo zavese in senčila za okna za zaščito pred soncem

Rolo zavese, tende za balkone in ostala zunanja senčila za okna po ugodni ceni na enem mestu. Poleti se zaščitite pred soncem in vročino, pozimi pred mrazom.
Rolo zavese

Rolo zavese in zatemnitvene zavese za zagotovitev sence

Rolo zavese so zelo primerna in zaželena zaščita pred soncem in vročino v poletnih mesecih, še kako prav pa pridejo tudi pozimi. Senčila za okna namreč ščitijo vašo notranjost pred soncem in vetrom, hkrati pa so še zadnja zaščita toplotne izolacije za zimske mesece. V zadnjem času, ko so klasične notranje zavese stvar preteklosti, so druge vrste senčil za okna še toliko bolj zaželena. Zagotovite si svoje senčilo za okna in uživajte v vaših velikih oknih tudi v sončnem poletnem dnevu in se ne ozirajte na vročino v zunanjosti.

Vrste zunanjih rolo zaves

Za različne želje in okuse imamo v naši ponudbi seveda različna senčila za okna. Vrste zatemnitvenih zaves in rolo zaves se med seboj razlikujejo predvsem po načinu vgradnje, saj je od tega odvisna podkonstrukcija rolo zavese. V nadaljevanju si preberite vse o različnih vrstah in kdaj je katera vrsta primerna za vgradnjo.

Nadometna rolo zavesa

Zunanja senčila v zunanji nadometni omarici je primerna za vse tiste, ki renovirate starejše objekte. Omarica se preprosto montira v zunanjost nad okno in zatemnitvene zavese se preprosto spustijo pred okno. Kljub zunanji omarici je nadomestna rolo zavesa elegantna rešitev. Primerna je tudi za večje steklene površine.

Glede samega izgleda omarice za nadometno senčilo za okno delimo na dve podskupini - oglato in zaobljeno. Kot že ime pove, je oglata omarica kvadratne oblike, zaobljena pa ima rob pobran in zaobljen. Pri obeh zunanjih senčili je možno montirati ročni ali motorni pogon za odpiranje in zapiranje senčil.

Podometna rolo zavesa

Pri podometnem senčilu za okna je glavna prednost to, da je celotna konstrukcija senčila skrita pod omet. S tem dosežemo bolj eleganten videz celotnega okna, vendar pa je na koncu seveda to izbira in okus vsakega posameznika. Pri podometnem zunanjem senčilu tako do izraza pride ozek okenski okvir, celotni mehanizem senčil pa je očem skrit.

Rolo zavese za senčenje večjih površin

Rolo zavese za večje površine omogočajo zaščito večjih steklenih površin pred soncem, dežjem, vetrom in umazanijo. Takšne zatemnitvene zavese se nato še dodatno delijo na tri podvrste:

 • senčila za okno z zapiranjem na zadrgo- preprosto zapiranje z vedno napetim platnom po načinu zapiranja kot pri zadrgi,
 • senčilo za okno z jeklenico- diskreten način zapiranja, kjer je jeklenica očem skrita in nevidna,
 • senčilo za okno z zapenjali- ekonomsko enostavna rešitev z načinom zapenjanja platna v tla, ograjo oz. spodnjo konstrukcijo.

Preprost izračun cene za senčila za okna, tende za balkone in vse ostalo

Pri večjem nakupu, kot je na primer nakup tende za balkone, je seveda pomembno vprašanje, koliko zaščita pred soncem stane. Na naši spletni strani lahko z nekaj preprostimi kliki opravite informativni izračun vseh vrst zunanjih senčil, ali enostavno oddate povpraševanje preko našega obrazca in v kratkem vam pripravimo ponudbo. Ob končnih pogovorih tako nad ceno ne boste presenečeni, vendar boste vedeli, v katerem cenovnem razredu se gibljete. Za čimbolj točen izračun naših cenovno ugodnih zunanjih senčil boste podali naslednje preference:

 • Vrsta produkta - motorni ali ročni pogon, vetrna stabilnost in ostale preference.
 • Prostor senčenja - balkon, pergola, okno ipd.
 • Dimenzije tende za balkon - širina in višina željenega prekritja.
 • Vrsta platna - svetlobna prepustnost (1% ali 5%) in barva profila platna (okvir platna).
 • Dodatna oprema - način upravljanja (motorni pogon in stikalo) ter po želji senzor za veter.

Kvalitetna senčila za okna

Za kvalitetno zatemnitvene zavese sta potrebni dve kvalitetni »sestavini« - kvalitetno platno in vodila. Kvalitetno platno bo poskrbelo, da bo njegovo vzdrževanje enostavno, da vas bo zaščitilo pred soncem in vetrom ter vam bo služilo še dolgo časa. Kvalitetna vodila zunanjih senčil se ob mnogokratni uporabi ne bodo pokvarila in bodo z rednim vzdrževanjem gladko tekla. S kvalitetnimi vodili boste tako zatemnitvene zavese lahko uporabljali še mnogo let po samem nakupu.

Vzdrževanje platna za rolo zavese

Ker je nameščena v zunanjosti, je že samo platno odporno na vse vremenske razmere. Kljub temu pa je zaželeno redno čiščenje in vzdrževanje, da vam bo služilo še dlje. Čiščenje obsega brisanje z mehko krtačo ali gobo in izpiranje z vodo. Izogibajte se uporabi agresivnih sredstev, po uporabi blagih čistilnih sredstev pa jih dodobra izperite. Platno po čiščenju preprosto pustite na soncu, da se posuši.

Stranke nas pogosto vprašajo: "Kakšen mehanizem za notranji rolo za zatemnitev priporočate – odprt ali zaprt?"

Mehanizem klasičnega notranjega roloja sam po sebi nima toliko vpliva na nivo zatemnitve kot samo platno, saj ga sestavlja le omarica in zaključna letev in nima vodil. V kolikor želite še dodatno zatemnitev ob straneh roloja, vam v razmislek priporočamo naš Laparo rolo z vodili. Notranje roloje za zatemnitev Laparo izdelujemo v lastni proizvodnji na Vrhniki, kjer si jih lahko pridete tudi predhodno ogledati. 

Široka ponudba zunanjih senčil

V naši spletni trgovini in na spletni strani ponujamo ogromno število najrazličnejših zunanjih senčil. V naši široki ponudbi boste gotovo našli tudi zase in za senčenje vaših balkonov ali oken. Ponujamo naslednje izdelke:

 • zunanje žaluzije - preprosto reguliranje količine svetlobe v notranjosti,
 • rolete - zvočna, temperaturna in svetlobna zaščita,
 • zunanje rolo zavese- preprosta zaščita večjih steklenih površin,
 • komarniki - ugodna naložba za miren spanec,
 • plise zavese - dekorativni nadomestek klasičnih zaves,
 • notranji roloji - preprosto zagotavljanje sence v notranjosti,
 • notranje žaluzije - efektivna zaščita pred radovednimi pogledi in svetlobo,
 • lamelne zavese - priporočljive za pisarniške prostore,
 • tende za balkone - horizontalna zaščita pred soncem v zunanjem prostoru,
 • pergola - eleganten nadstrešek, ki je več kot samo nadstrešek.

Ko se odločite, kaj si želite, nas preprosto kontaktirajte in skupaj bomo našli želeno zunanje senčilo.


Nazaj na seznam

Dekor senčila d.o.o. Ljubljana

Dekor senčila d.o.o. Ljubljana
Razstavni salon in proizvodnja
Pod Hruševco 17
1360 Vrhnika

Tel.: 01/755 47 88
Gsm: 051/633 740
E-pošta: info@dekor-sencila.si