Kako montirati rolo komarnik?

Kako montirati rolo komarnik?

Rolo komarniki v Sloveniji postajajo vse bolj priljubljena oblika zaščite pred komarji, saj nudijo maksimalno zaščito pred prehajanjem mrčesa z vseh strani komarnika, dolgotrajno in enostavno uporabo, ter fleksibilnost glede vgradnje na obstoječa senčila. Naš rolo komarnik odlikuje zanesljiv KLIK mehanizem, ki z rahlim potiskom zaključne letve komarnik zaustavi v spodnjem položaju, s ponovnim pritiskom navzdol pa ga odpnemo in dvignemo. Nudimo tudi namestitev dodatnih ščetk po celem okvirju komarnika, s katerimi boste popolnoma preprečili prehajanje insektov v vaš dom.

Mnogi še zmeraj menijo, da je sama montaža zahtevna, mi pa vas želimo prepričati v ravno nasprotno! Za vas smo pripravili videoposnetek, kjer vam po korakih predstavimo celoten postopek montaže rolo komarnika podjetja Dekor senčila d.o.o. - od odpiranja paketa do pritrditve na okno.Postopek montaže:

Pred pričetkom montaže preverite, ali imate pripravljene vse potrebne pripomočke - vrtalnik, nož za odpiranje paketov, vodno tehtnico in inbus vijak. Slednjega najdete v priboru vašega naročenega rolo komarnika. Z nožem za lepenko previdno odprite paket in odvijte sestavne dele iz zaščitne folije. Položite vse sestavne dele na večjo površino in preverite, če so bili vsi prisotni. V paketu mora biti omarica z mrežo, par vodil in vrečka s priborom.

Primite eno izmed vodil in ga obrnite tako, da bodo vidne velike izvrtine. Male izvrtine na nasprotni strani obrnite proti podlagi. V vodilu poiščite plastični vložek - na tisti strani kjer se nahaja je spodnji del vodila. Obe vodili nato primerno nataknite na omarico.

Odprite okno in si v bližini pripravite orodje, vijake in čepke, ki so bili v kompletu. Primite rolo komarnik za zgornji del vodil in pazite, da je omarica pravilno obrnjena - izbočena stran okvirja bo obrnjena na zunanjo stran - ter ga prislonite na zunanji del okvirja.

Najprej privijačite komarnik preko zgornjih dveh izvrtin, s spodnjima dvema še počakajte. S pomočjo vodne tehtnice preverite, ali so vodila in omarica ustrezno postavljena. Če vodne tehtnice nimate, lahko primerjate širino med zgornjim in spodnjim delom vodil. Če je zgornja širina med vodili enaka spodnji, je rolo komarnik pravilno nameščen. Zaključite montažo s privijanjem vijakov še na spodnji strani vodil.

Primite zaključno letev in jo pričnite potiskati navzdol, dokler ne slišite, da se je zaskočila. Preverite tesnilno ščetko na dnu zaključne letve - če tesni na okvir, je rolo komarnik pravilno nastavljen. Z vodno tehtnico preverite, ali je zaključna letev vodoravna.

Če je potrebno spodnji položaj letve spremeniti, s priloženim inbus vijakom popustimo zaustavljač v vodilu in nastavimo želeno višino. Nastavljajte višino zaustavljačev dokler ne bo v obeh vodilih enaka višina, letev v zaprtem položaju vodoravna ter da bo ščetka pravilno tesnila.


Želite pridobiti ponudbo za rolo komarnik? Izpolnite spodnji obrazec in v roku nekaj delovnih dni vam pošljemo neobvezujočo ponudbo!


Izpolnite spodnje podatke in oddajte vaše povpraševanje.

Polja označena z * so obvezna!


Izberite datoteko ...
DEKOR SENČILA d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
Strinjam se, da lahko Dekor senčila d.o.o., kot upravljalec spletnega mesta obdeluje zgoraj vnsene podatke, da bi ugotovil moje zanimanje za izdelke, storitve in druge rešitve omenjenega podjetja ter me glede njih kontaktira po elektronski pošti ali telefonu. Preberite več v Pravilnik o zasebnosti

Nazaj na seznam

Dekor senčila d.o.o. Ljubljana

Dekor senčila d.o.o. Ljubljana
Razstavni salon in proizvodnja
Pod Hruševco 17
1360 Vrhnika

Tel.: 01/755 47 88
Gsm: 051/633 740
E-pošta: info@dekor-sencila.si