Bioklimatske pergole prekašajo druga senčila za teraso

Bioklimatske pergole so inovativno senčilo s prestižno tehnologijo gibljivih lamel. Z njimi se ustvarjata idealna klima in popolna vremenska zaščita.

Bioklimatske pergole prekašajo druga senčila za teraso

Bioklimatske pergole za vrhunsko udobje brez primere 

Bioklimatske pergole so najbolj inovativno zasnovano in izpopolnjeno vrtno senčilo z vrhunsko funkcionalnostjo. Zaradi svojih izjemnih lastnosti in nespornih prednosti imajo med senčili vodilno mesto, saj ustvarjajo prav vsak trenutek in v vseh vremenskih razmerah popolno bivalno okolje in prijetno klimo. Njihova skrivnost in zmagovalna prednost so nagibne lamele, ki jih druge pergole za teraso in nadstreški ne premorejo, a odločilno vplivajo na njihovo vsestransko uporabnost. Različni nakloni lamel omogočajo široko paleto možnosti izbire in prilagajanja atmosfere. Tako je mogoče pod njo z izbranim nagibom lamele vsak trenutek zagotoviti idealno temperaturo, osončenost, količino svetlobe ter se hkrati popolnoma zaščititi pred dežjem, snegom in vetrom. Vse to se lahko zgodi v trenutku in brez naprezanja, saj se z lamelami upravlja daljinsko. Kvalitetne bioklimatske pergole s kar 5-letno garancijo in tudi pergole za teraso s platneno streho lahko pri nas zdaj kupujete tudi zelo udobno prek spleta.

Bioklimatske pergole predstavljajo estetski in tehnični presežek

Njihov moderen videz čistih linij estetsko povzdigne vsako hišo na višji nivo in. Ker so bioklimatske pergole oblikovno zelo dovršene, so brezčasno elegantne. K brezhibnemu videzu pripomore natančna in skrbno premišljena izdelava brez vidnih vijakov. Konstrukcija je tehnično izpopolnjena in je močna ter stabilna, in ker je iz aluminija, ne bo rjavela in bo vedno lepa. Barvo si lahko izberete po svojem okusu – možne so vse barve po RAL lestvici; lahko jo uskladite z barvo fasade in stavbnih elementov ali pa se odločite za kontrastni barvni učinek. 

Zaradi izredne kakovosti ima konstrukcija zelo dolgo življenjsko dobo, brezhibna ostane desetletja, tako da je nakup zelo smotrna naložba. Tudi lamele so izdelane brezhibno in pri njih je premišljen vsak najmanjši detajl. Odpirajo se lahko do naklona 140 stopinj in takrat prepuščajo največ sonca in svetlobe, ko pa jih zaprete, se povsem natančno stikajo in so vodotesno zaprte ter popolnoma ščitijo pred dežjem in točo. Lamele so v dveh velikostih: 183 in 190 mm in imajo lahko polnilo iz PU pene. 

Tudi ob nalivih voda s strehe ne bo škropila in tekla nenadzorovano na vse strani, ampak bo stekla po žlebičkih in skozi steber, od koder jo lahko speljete po želji na stran ali v tla – pod streho boste vedno na suhem. Če se bojite, da se bosta terasa in oprema na njej zmočili, ker vas bo presenetilo nenadno deževje, lamele pa bodo odprte, je ta skrb odveč. Ponujamo namreč dodaten sistem s senzorji, ki v takem primeru lamele avtomatsko zaprejo. 

Štirje modeli bioklimatske pergole so vrhunec med vrtnimi senčili 

Štirje modeli iz naše ponudbe izpolnijo vse vaše zahteve, pričakovanja in želje: Eliza Harmony, Eliza Comfort, Eliza Elite in Eliza Protect. Lahko so postavljeni kot samostojna vrtna senčila ali pa kot pergole za teraso. 

Model Eliza Harmony je pravi odgovor za idealno počutje v vsakem vremenu. V sončnem vremenu so lamele lahko popolnoma zaprte, ko pa se začne pod streho kopičiti vroč zrak, jih z radijskim upravljalnikom narahlo priprete, vroč zrak odpihne skozi streho na prosto in svež zrak zaokroži – in spet lahko zadihate v prijetni klimi kljub vročini. Enako si lahko po želji prilagajate količino svetlobe do maksimalnega naklona lamel 140 stopinj. 

Model Eliza Comfort izpolni in presega vsa pričakovanja po popolnem senčilu, saj mu niti najhujše vremenske razmere ne pridejo do živega. Izpopolnjena tehnologija zagotavlja popolno tesnjenje lamel in neprepustnost za UV-žarke, nosilnost pa je kar 200kg/m2, tako da ste v vseh pogledih optimalno zaščiteni. 

Model Eliza Elite vas razvaja z edinstvenim elegantnim videzom in vrhunsko tehnologijo. Screen roloji so lahko vgrajeni že v konstrukcijo, medtem ko so pri drugih modelih opcijski, zaščita pred zunanjimi vplivi je nadgrajena, upravljanje pa je mogoče z mobilno aplikacijo prek Bluetootha. Podobno je v stilu lahko zaščiten in v vseh razmerah na varnem vaš avto, parkiran pod streho modela Eliza Protect v velikosti 4500 x 6000 mm. Pri njem so lamele fiksne in odlično tesnijo.

Je mogoče popolno udobje pergol za teraso še nadgraditi?

Čeprav se po vsem povedanem to zdi skoraj nemogoče, pa naše bioklimatske pergole lahko s posebno dodatno opremo postanejo izvrstni zunanji prostori, ki so uporabni tako rekoč vse leto. S stranskimi ZIP screen roloji ustavite veter, pripeko, mrčes in nezaželene poglede, z dodajanjem drsnih panelov ali steklenih sten pa ustvarite zimski vrt novih razsežnosti. Za diskretno in nevsiljivo osvetlitev poskrbi LED razsvetljava. Za izjemno vsakodnevno izkušnjo in dvig kakovosti življenja je odločitev za vgradnjo bioklimatske pergole pravi odgovor, uresničljiva pa je brez velikih posegov in z enostavno montažo, ki jo opravimo v enem dnevu. Povsem preprosto lahko tudi izračunate stroške za svojo novo pergolo za teraso: izpolnite konfigurator na naši spletni strani in na podlagi vaše izbire modela, dimenzij, barve in izbranih dodatkov se vam bo izpisala cena.

Obiščite naš spletni konfigurator in pridobite ponudbo


Nazaj na seznam

Dekor senčila d.o.o. Ljubljana

Dekor senčila d.o.o. Ljubljana
Razstavni salon in proizvodnja
Pod Hruševco 17
1360 Vrhnika

Tel.: 01/755 47 88
Gsm: 051/633 740
E-pošta: info@dekor-sencila.si