Rolo za zatemnitev je lahko notranji ali zunanji

Rolo za zatemnitev je zelo priljubljen način senčenja prostora, saj je vzdrževanje zelo enostavno, poleg tega pa spada med najbolj prilagodljiva senčila. Ker je mogoče izbirati med več različnimi vrstami, prav vsak najde popolno rešitev za svoj dom. V naši ponudbi so rolo sistemi različnih oblik in barv, s katerimi lahko prilagajate svetlobo, zatemnite prostor in preprečite bleščanje.
Rolo za zatemnitev je lahko notranji ali zunanji

Notranji rolo za zatemnitev popestri celoten prostor

Rolo zavese, ki jih ponujamo v Dekor senčila, so izjemno vzdržljive in elegantnega videza. Da so zares kvalitetne dokazuje dejstvo, da zanje nudimo 2 leti garancije. Izdelujemo jih v lastni proizvodnji na Vrhniki, kjer si lahko ogledate celotno ponudbo.


  • Klasična verzija


Najpreprostejša verzija notranjega rolo sistema je klasična različica, ki jo sestavlja enodelna tkanina obtežena z zaključno letvijo. Na ta način je platno ves čas ravno. Izberete lahko verzijo brez omarice, pri kateri se platno preprosto navije na zaključno letev, ali pa verzijo z omarico, pri kateri je letev skrita v okrogli ali oglati, beli ali srebrni kaseti. Na voljo je tudi ultimat notranji rolo, ki izgleda od vseh najprestižneje, saj je omarica v barvi aluminija ali zlata. V vseh primerih je mogoče platno upravljati ročno (s pomočjo verižice ali s potegom letve) ali pa s klasičnim ali baterijskim motorjem (prek stikala, mobitela ali daljinca).


  • Duo verzija


Duo rolo za zatemnitev je sestavljen iz dvojnega trakastega tkanega platna, ki nudi popolno razmerje med zasebnostjo, dnevno svetlobo in pogledom na okolico. Z lahkoto lahko namreč reguliramo prosojne in neprosojne dele ter tako uravnavamo svetlobo in prepustnost. V kolikor si želimo sence ali več zasebnosti, razpremo neprosojne dele, v kolikor si želimo večje vidljivosti, pa razpremo prosojne dele platna. Na voljo je več različnih barvnih tonov, materialov in vzorcev, ki bodo zagotovo polepšali videz vašega doma.


  • Nadokenska laparo verzija


Priljubljene rolo zavese pa so tudi takšne, ki izgledajo zelo minimalistično. Celotna konstrukcija je namreč oblikovana za montažo nad okensko krilo, kar omogoča nemoteno odpiranje in zapiranje okna, tudi ko je platno spuščeno. Ker pokrije tudi svetlobno režo ob strani, nudi odlično senčenje. Zatemnilna platna ne prepuščajo svetlobe, zato so odlična izbira za spalne prostore.

Zunanji rolo sistemi ščitijo pred različnimi vremenskimi razmerami

Zunanji rolo sistemi so odlična rešitev, saj ne ščitijo le poleti, ko si želimo čimveč sence, temveč tudi pozimi, saj okno izolirajo. Tako se super obnesejo v vseh vremenskih pogojih, saj so izjemno vetrno stabilni, ohranjajo zdravo svetlobo, poleg tega pa ščitijo tudi pred dežjem. Zelo dobro se obnesejo na balkonih, terasah, nadstreški in pergolah, kjer so površine, ki jih želimo zaščititi oz. zasenčiti, večje. Na voljo je več vrst:


  • VENO zip verzija


Za VENO zip sistem je značilna izjemna prilagodljivost. Omenjena verzija je odlična rešitev, če vam ustreza način nadometne gradnje, v kolikor si želite zaščititi stekleno fasado oz. večjo površino in če iščete sistem z več vetrne odpornosti. Slednji je namreč izdatno obtežen z zaključno letvijo, zahvaljujoč kateri je platno vedno napeto. Na voljo je več različnih barv rolo zaves, ki so izjemno vzdržljive in izolativne, poleg tega pa lahko izberete tudi poljubno RAL barvo zaključne letve, omarice in vodil.


  • NOTO zip verzija


Če je prejšnja verzija primerna za nadometno gradnjo, je NOTO zip njeno popolno nasprotje – tovrstni sistem je idealen za podometno vgradnjo, saj se omarica in vodila skrijejo v fasado. Posledično je zanj značilen zelo moderen videz, saj zaključne letve ni mogoče videti. Tudi ta verzija je super izbira za pergole, balkone in terase, saj se dobro obnese tudi v močnem vetru. Lahko bi rekli, da je to skoraj popolni rolo sistem, saj je izjemno funkcionalen in estetski. Spet je na voljo več različnih barv platen, omarice, vodil in zaključne letve.


  • Screen rolo za zatemnitev


Screen verzija se od drugih malce razlikuje, saj vas ščiti pred vetrom, dežjem in umazanijo, obenem pa ohranja jasen pogled na okolico. Prav zato jo kupci največkrat uporabijo za zatemnitev balkonov, pergol, nastreškov in teras. 3 modeli ne zagotavljajo le odlične sence, temveč tudi učinkovito preprečujejo bleščanje. Za prvi model, pri katerem platno teče po vodilih po principu zadrge, je značilno, da je platno ves čas maksimalno napeto. Ker je sistem odporen na različne vremenske razmere, lahko z njim na enostaven način podaljšamo zunanji bivalni prostor. Drugi model je malce drugačen, saj platno teče po nerjaveči jeklenici. Rolo zavese lahko tako ustavite in dvigujete glede na višino sonca, kar ohranja večjo zračnost prostora. Jeklenico je mogoče vpeti v tla ali balkon. Tretji model z zapenjali pa nima vodil niti omarice, zato je mogoča uporaba popolnoma zaprtega ali popolnoma odprtega platna. Vertikalna zapenjala se namestijo na tla, steno ali rob balkona, medtem ko se pri horizontalni verziji rolo za zatemnitev napelje pod streho. Tako se lahko odločite bodisi za vertikalno bodisi za horizontalno senčenje nadstreškov. Izbira je vaša.


Nazaj na seznam

Dekor senčila d.o.o. Ljubljana

Dekor senčila d.o.o. Ljubljana
Razstavni salon in proizvodnja
Pod Hruševco 17
1360 Vrhnika

Tel.: 01/755 47 88
Gsm: 051/633 740
E-pošta: info@dekor-sencila.si