Zunanja senčila za okna in balkone

Zunanja senčila učinkovito ščitijo naš dom pred svetlobo in toploto

Zunanja senčila so zelo pogosta izbira pri sodobni opremi doma. Njihova uporaba je mnogostranska, saj dom ščitijo pred svetlobo in toploto, zagotavljajo zasebnost, hkrati pa spremenijo estetsko podobo našega bivališča.
Zunanja senčila za okna in balkone

Naj bodo to okna, balkoni ali pa terase, za vse izmed teh nudimo ustrezno senčilo. Zunanja senčila za okna so na voljo v mnogih različnih oblikah. Med njimi so rolete ali žaluzije, trakovi, pliseji in paneli, ki so prilagodljivi vsakemu domu.

Tende za balkon predstavljajo izvrstno izbiro za vse, ki želijo dodati svojemu domu občutek elegance in prefinjenosti. Na voljo so v različnih barvah, vzorcih in materialih in se zaradi tega lahko popolnoma prilegajo prav vsakemu domu. Nudijo zasebnost in zagotavljajo zaščito pred sončno svetlobo, kar še posebej v poletnih mesecih poskrbi za prijetno temperaturo našega bivališča, hkrati pa z njihovo uporabo znatno prispevamo k zmanjšani porabi energije.

Zunanja senčila naš dom učinkovito ščitijo pred svetlobo in toploto

Zunanja senčila so zelo pogosta izbira pri sodobni opremi doma. Njihova uporaba je mnogostranska, saj dom ščitijo pred svetlobo in toploto, zagotavljajo zasebnost, hkrati pa spremenijo estetsko podobo našega bivališča. Naj bodo to okna, balkoni ali pa terase, za vse izmed teh nudimo ustrezno senčilo. Zunanja senčila za okna so na voljo v mnogih različnih oblikah. Med njimi so rolete ali žaluzije, trakovi, pliseji in paneli, ki so prilagodljivi vsakemu domu.

Tende za balkon predstavljajo izvrstno izbiro za vse, ki želijo dodati svojemu domu občutek elegance in prefinjenosti. Na voljo so v različnih barvah, vzorcih in materialih in se zaradi tega lahko popolnoma prilegajo prav vsakemu domu. Nudijo zasebnost in zagotavljajo zaščito pred sončno svetlobo, kar še posebej v poletnih mesecih poskrbi za prijetno temperaturo našega bivališča, hkrati pa z njihovo uporabo znatno prispevamo k zmanjšani porabi energije.

So za naš dom bolj primerne rolete ali žaluzije?

Rolete ali žaluzije so najpogostejša izbira, ko se odločate za zunanja senčila za okna. Nobena izmed teh odločitev ni napačna, moramo se le vprašati, kaj od tovrstnih rešitev pričakujemo. Zato se nam zdi koristno, da izpostavimo nekaj prednosti in slabosti obeh možnosti. Ob pravi informiranosti in posvetovanju s strokovnjaki bomo tako lažje izbrali primerno senčilo za naš dom ter tako uživali v zasebnosti, brezskrbnosti in ravno pravi meri sence.

Kaj lahko pričakujemo od rolet?

Rolete se najbolje izkažejo, kadar želimo ob zaščiti pred svetlobo svoj dom nadgraditi še z višjo stopnjo varnosti, hkrati pa poskrbijo za dodatno zaščito pred zunanjim hrupom. Še posebej svoj dom zavarujemo pred vlomilci, če se odločimo za rolete z avtomatiziranim elektromotorjem. Tovrstna zunanja senčila imajo že vgrajene protivlomne vzmeti. Prednost te izbire je tudi v zelo preprosti, avtomatizirani uporabi, kjer že s preprostim stiskom na gumb aktiviramo spust in tako v nekaj sekundah zatemnimo prostor.

Kaj lahko pričakujemo od žaluzij?

Tudi žaluzije so dandanes že na voljo v avtomatizirani obliki in jih lahko aktiviramo ter prilagajamo s stiskom na gumb, obstajajo pa tudi že mnogo preprostejše rešitve kot so upravljanje z aplikacijo na pametnem telefonu. Prednost tovrstnih zunanjih senčil za okna, v primerjavi z roletami, pa leži v prilagodljivosti sončne svetlobe. Ker lahko upravljamo tudi njihov naklon, so popolna izbira kadar se želimo odločati o količini svetlobe in višini temperature v naših notranjih prostorih. Prav tako so primerne za okna manj standardnih oblik, kar lahko opazujemo kot trend v sodobnih novogradnjah.

Čemu služijo tende za balkon?

Tako tende za balkon, kakor tudi zunanje žaluzije za balkon, so izjemno koristen funkcionalni in estetski dodatek našemu domu. Kadar želimo v toplih in sončnih dnevih uživati na svojem balkonu, je za nas pogosto prevroče in presvetlo. Tako s tendami poskrbimo, da sončni žarki na nas ne padajo neposredno, kar pa je posebej pomembno pri zaščiti pred škodljivimi zdravstvenimi posledicami direktni izpostavljenosti soncu. Prav tako nudijo zaščito pred nočno vlago in rahlim dežjem, zaradi česar so primerne za uporabo ne le ob sončnem vremenu ampak tudi v slabših vremenskih razmerah.

Odporne so tudi na rahel veter, v pomoč pa nam je lahko tudi senzor za veter, ki poskrbi, da se v primeru vetra tenda zapre sama. Tovrstni senzor nam je vedno na voljo v kombinaciji z motorjem na daljinsko upravljanje. Platna so vodoodporna, imajo impregnacijski sloj in nudijo UV zaščito. Na voljo so izdelki, ki jih upravljamo ročno (s palico), še boljša izbira pa je upravljanje z motorjem na stikalo ali daljinsko upravljanje.

Kako skrbimo za zunanja senčila?

Zunanja senčila moramo tudi primerno vzdrževati, saj se tako njihova življenjska doba podaljša. Pri čiščenju je pomembno, da uporabljamo neagresivna čistila, ki bi lahko materiale razbarvala in jih poškodovala. V večini primerov je dovolj le antistatična krpa, namočena v vodo. Kadar tendo očistimo z vodo, moramo počakati tudi, da se ustrezno posuši, saj v nasprotnem primeru vlaga lahko poškoduje material. Sicer pa je zahtevnost čiščenja senčil v največji meri odvisna od sestavnega materiala.

Širok nabor kakovostnih zunanjih senčil

Pri izbiri zunanjih senčil za dom nudimo širok nabor kakovostnih rešitev, ki bodo estetsko in funkcionalno izboljšali kvaliteto bivanja. Tako boste v naši ponudbi našli tudi druge dodatke, kot so komarniki, zavese, roloji in pergole. Več kot 25 let izkušenj na področju senčil omogoča, da vedno poiščemo ustrezno rešitev tudi za nekoliko zahtevnejše montaže. Ob sami izdelavi nudimo še opravljanje meritev in nameščanje izdelkov.

Zunanja senčila so dolgoročna naložba, zato moramo izbrati kakovostne izdelke, ki nas bodo ustrezno ščitili več let. Vsi naši materiali in vgrajeni deli so evropskega porekla. Kakovost in vrhunsko delovanje garantiramo tudi z dveletno garancijo. Naše rešitve so prav tako v primerjavi z ostalimi ponudniki cenovno dostopne.

Vse tipe izdelkov in materialov imamo razstavljene tudi v našem salonu na Vrhniki. Za vsa vprašanja, nasvete in meritve smo vam na voljo. Ponujamo le najboljše in najkvalitetnejše storitve za naše stranke. Verjamemo, da naši izdelki občutno izboljšajo udobje in zaščito vsakega domovanja!


Nazaj na seznam

Dekor senčila d.o.o. Ljubljana

Dekor senčila d.o.o. Ljubljana
Razstavni salon in proizvodnja
Pod Hruševco 17
1360 Vrhnika

Tel.: 01/755 47 88
Gsm: 051/633 740
E-pošta: info@dekor-sencila.si