Koliko me stane izbira komarnika? - Vodič Dekor senčila

Komarniki so trajna zaščita pred mrčesom in vam lahko prihranijo marsikatero neprespano noč. Vas zanima kater komarnik izbrati in koliko vas bo izbira stala?
Koliko me stane izbira komarnika? - Vodič Dekor senčila


Kazalo vsebin:


Komarniki so trajna zaščita pred mrčesom in vam lahko prihranijo marsikatero neprespano noč. Vas zanima cena komarnikov? V podjetju Dekor senčila ponujamo več vrst komarnikov, zato smo za vas pripravili vodič, s katerim boste lažje določili vrsto in okvirno ceno komarnika za vaša okna in vrata.


Komarnik je dolgoročna naložba

Komarniki so naložba v vaše zdravje in miren spanec. Omilijo lahko tudi posledice alergij, saj gostota določenih vrst mrežice onemogoča prehod mikrodelcev, kot sta cvetni prah in smog. Glede na vaše potrebe vam priporočimo ustrezeno vrsto komarnika, primeren mehanizem in mrežico. Od naštetega je odvisna tudi okvirna cena.


Ali potrebujete komarnik za okna ali vrata?

Komarnik boste potrebovali v prostorih, ki jih pogosto zračite in v katerih želite preprečiti dostop komarjem in ostalemu mrčesu. Ali želite omogočiti svež dotok zraka skozi vrata spalnice ali okno dnevne sobe?

Kako izbrati ustrezen komarnik za okna?

Pri izbiri komarnika za okna se lahko odločate med dvema tipoma: rolo komarnikom in fiksnim komarnikom.

Pri tem se je potrebno vprašati:

 • Ali želite imeti dostop do zunanjosti?
 • Imate na okenski polici rože, ki jih zalivate z notranje strani?
 • Pogosto zračite posteljnino na oknu?


Če je odgovor na zgornja vprašanja večinoma pritrdilen, bo vašim potrebam najbolj ustrezal rolo komarnik, katerega cena se giblje med 96 – 140€/kos*** za okna do velikosti 1,5 m2.

Če pa ne potrebujete dostopa do zunanjosti, je cenovno ugodneje, da za svoja okna izberite fiksni komarnik, katerega cena se do velikosti okna 1m2 giblje med 45 – 75€/kos***. Komarnik lahko izven sezone enostavno snamete in ga shranite na ustreznem mestu.


Kako izbrati ustrezen komarnik za vrata?

Pri izbiri komarnika za okna se lahko odločate med več vrstami komarnikov: rolo komarni, plise komarnik, samozapiralna komarnik vrata in drsni komanik.


Pri tem se je potrebno vprašati:

 • Kako pogosto prehajate skozi vrata?
 • Imata enojna ali dvojna oz. drsna vrata?


Če greste skozi vrata manj kot trikrat tedensko in če vam ne bo težko za odpiranje komarnika se skloniti vsakič do tal, bo zadostoval rolo komarnik s smerjo pomika gor-dol. Rolo komarnik za vrata priporočamo do širine 140 cm. Cena rolo komarnika za vrata s pomikom gor-dol se giblje med 150-210 €/m2***.

V primeru bolj pogoste uporabe vrat pa vam priporočamo enega izmed naših vratnih komarnikov. Izbira tipa komarnika za vrata je odvisna od širine vrat.

Enojna vrata:

Samozapiralna vrata so primerna za vrata z maksimalno širino 120 cm. Imajo samozapiralni mehanizem, ki vrata za vami samodejno tesno zapre z magneti. Stanejo med 170 – 250 €/kos***.

Plise komarnik vrata so primerna za enojna in dvojna vrata od širine 50 - 500 cm in za pogosto uporabo. Ko komarnika ne potrebujete, komarniško mrežico enostavno stisnete v harmoniko. Tako lahko čaka en dan, teden ali vso zimo do naslednje sezone in ne moti vašega pogleda. Zato ga imajo stranke zelo rade. Stanejo med 280 – 390€/kos***.

Dvojna vrata in panoramske stene:

Izbiro drsnih komarnik vrat priporočamo za balkonska vrata ter panoramske stene do širine 320 cm. Imajo enega ali dva panela, ki jih z mehkim potiskom premikamo po drsniku. Možno jih je vgraditi tudi pod polkna ali zunanje žaluzije. Cena za panel dimenzij 80x220 cm za drsna komarnik vrata se giblje med 250 – 300€/kos***.

Najljubša izbira strank pa so plise komarnik vrata, saj so enostavna in lahkotna - tudi za otroško uporabo, montažo pod polkna in zunanje žaluzije. Ko komarnika ne potrebujete, komarniško mrežico enostavno stisnete v harmoniko. Tako lahko čaka en dan, teden ali vso zimo do naslednje sezone in ne moti vašega pogleda. Cena plise komarnik vrat se za dvojna vrata oz. panoramske stene giblje med 480 – 590€/kos***.
Komarnik, ki se popolnoma zlije z vašimi okni ali vrati!

Da se bo komarnik popolnoma zlil z vašim objektom, lahko izbirate med 4 standardnimi barvami profilov za komarnike:

 • bela
 • srebrna
 • čokoladnorjava
 • antracit

Profile je možno tudi barvati po lestvici RAL ali v imitaciji lesa (oreh, mahagonij, zlati hrast).


V čem se razlikujejo mrežice za komarnik?

Ključen element vsakega komarnika je mrežica, ki insektom preprečuje vstop v prostore. Večino mrežic za naše komarnike je izdelano iz visokokakovostnih steklenih vlaken. V primerjavi s cenejšo plastično mrežico niso občutljive na vremenske razmere in ne preperevajo, zato imajo dolgo življensko dobo

Izbirate lahko med tremi vrstami mrežic: 

 • klasična antracitna mrežica
 • manj vidna črna mrežica: boljša vidljivost ob pogledu na okolico
 • antialergijska mrežica: preprečuje vstop peloda v prostor, kar pripomore k manjši reakciji na spomladanske alergije

***cene so brez montaže; vključujejo 22 % DDV.

Z naložbo v komarnike ne odlašajte do začetka sezone in si že zdaj zagotovite pravočasno zaščito pred komarji in ostalim mrčesom! Pišite nam in z veseljem vam bomo pripravili ponudbo.

Oddajte povpraševanje

Izpolnite spodnje podatke in oddajte vaše povpraševanje.

Polja označena z * so obvezna!


Izberite datoteko ...
DEKOR SENČILA d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
Strinjam se, da lahko Dekor senčila d.o.o., kot upravljalec spletnega mesta obdeluje zgoraj vnsene podatke, da bi ugotovil moje zanimanje za izdelke, storitve in druge rešitve omenjenega podjetja ter me glede njih kontaktira po elektronski pošti ali telefonu. Preberite več v Pravilnik o zasebnosti

Nazaj na seznam

Dekor senčila d.o.o. Ljubljana

Dekor senčila d.o.o. Ljubljana
Razstavni salon in proizvodnja
Pod Hruševco 17
1360 Vrhnika

Tel.: 01/755 47 88
Gsm: 051/633 740
E-pošta: info@dekor-sencila.si