Kako pripraviti komarnike na zimo?

Imate na svojih oknih in vratih komarnike? Preberite si, kako komarnike za okna in komarnike za vrata pravilno pripraviti na zimo in si zagotoviti spomladi hitro zaščito pred komarji. Spomladi so namreč komarji takoj pripravljeni.
Kako pripraviti komarnike na zimo?

Brez skrbi. Mraz vašemu komarniku ne bo škodoval...

Komarniki podjetja Dekor senčila so narejeni iz materialov, odpornih na vse vremenske razmere. Ker je mrežica izdelana iz visokokakovostnih steklenih vlaken, ki se v mrazu in vročini ne krčijo oz. raztezajo, komarnikom zimske vremenske spremembe ne bodo škodile. Kljub vsemu pa se mnogo ljudi odloči, da svoje komarnike v zimskemu času pospravi. Zakaj?

V svoj prostor spustite več svetlobe

V poletnih mesecih je naravne svetlobe dovolj, tako da komarnikov ob pogledu skozi okno ali vrata, skorajda na opazite. V zimskih mesecih je naravne svetlobe manj, zato je želimo čim več spustiti v prostor. Takrat lahko komarnike pospravite do naslednje sezone in s tem v prostorih pridobite nekoliko več naravne svetlobe.

Pred shrambo svoje komarnike pripravite na novo sezono

Kako vse vrste komarnike pravilno pospraviti in pripraviti na toplejše mesece? Da bodo spomladi takoj pripravljeni za zaščito pred komarji, jih očistimo že konec sezone. Mrežica se ne glede na to ali imate doma fiksni komarnik, rolo komarnik, drsni komarnik, plise komarnik ali samozapiralna komarnik vrata, čisti na podoben način. Mrežico lahko presesate z mehko krtačo. Za generalno čiščenje potrebujete še toplo vodo in krpo, s katero komarniško mrežico z notranje strani rahlo obrišete in pustite, da se posuši. Postopek popravljanja se razlikuje glede na tip komarnika:

  • Fiksni komarnik: če želite, komarnik enostavno snamete tako, da odtaknete zatiče. Komarnik lahko čistite na oknu ali po demontaži.
  • Rolo komarnik: njegova demontaža ni potrebna, saj se z enostavnim klikom navije v rolo omarico. Tudi če vam pri čiščenju mrežica izstopi iz vodil, ne skrbite, saj se bo s prvim odpiranjem vrnila na prvotno mesto.
  • Plise komarnik: je enostaven za pospravo. Ko ga ne uporabljate, ga enostavno stisnete kot harmoniko. Tudi s čiščenjem plise komarnik vrat ni veliko dela: mrežica plise komarnika iz podjeta Dekor senčila je obdelana tako, da voda z nje zlahka odteka. Zato je v večini primerov ni potrebno dodatno čistiti, saj jo čisti dež. Priporočljivo je, da ob koncu sezone zgornje in spodnje vodilo podmažete s silikonskim sprejem, ki zagotovi mehko drsenje plise komarnika. Lahko uporabite isti silikonski sprej, kot ga imate za čiščenje avtomobilske armature in se kupi na bencinski postaji.
  • Drsni komarnik: tudi tega je mogoče odmontirati in pospraviti. Pri določitvi mesta hranjenja upoštevajte, da je okvir visok in da na mrežico ne smete naslanjati težjih stvari.

Se vam je porodilo kakšno vprašanje? Pišite nam ali nas obiščite v našem razstavnem salonu Dekor Senčila na Vrhniki in z veseljem vam bomo odgovorili.

Snemanje fiksnega komarnika je enostavno, saj samo odtaknete zatiče.

Ob koncu sezone zgornje in spodnje vodilo podmažite s silikonskim sprejem, ki zagotavlja mehko drsenje plise komarnika.

Oddajte povpraševanje

Izpolnite spodnje podatke in oddajte vaše povpraševanje.

Polja označena z * so obvezna!


Izberite datoteko ...
DEKOR SENČILA d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
Strinjam se, da lahko Dekor senčila d.o.o., kot upravljalec spletnega mesta obdeluje zgoraj vnsene podatke, da bi ugotovil moje zanimanje za izdelke, storitve in druge rešitve omenjenega podjetja ter me glede njih kontaktira po elektronski pošti ali telefonu. Preberite več v Pravilnik o zasebnosti

Nazaj na seznam

Dekor senčila d.o.o. Ljubljana

Dekor senčila d.o.o. Ljubljana
Razstavni salon in proizvodnja
Pod Hruševco 17
1360 Vrhnika

Tel.: 01/755 47 88
Gsm: 051/633 740
E-pošta: info@dekor-sencila.si